Vopsele naturale pentru ouale de Pasti

Este distractiv și ușor sa folosim produse alimentare și plante pentru a face propriile oua naturale de Paște fara coloranți. Cele două modalități principale de a utiliza coloranții proprii sunt adăugarea coloranților la ouă atunci când le fierbi sau la vopsirea ouălor după ce au fost fierte tare. E mult mai repede să fiarbem coloranții și ouăle împreună, dar vei folosi mai multe recipiente, dacă vrei să faci mai multe culori. Vopsirea ouălor după ce au fost fierte ia mai mult timp, dar poate fi mult mai practic (la urma urmei, cele mai multe aragazuri au patru arzătoare!).
Încearca atât produse proaspete cat și congelate. Fierberea culorilor cu oțet va duce la culori mai profunde. Unele plante trebuie să fie fierte să dea culoarea lor. Unele dintre fructe, legume, mirodenii pot fi utilizate si la rece. Pentru a utiliza un material rece, acoperă ouăle fierte cu apă, adaugă materialele de vopsire, o lingurita de otet sau mai puțin, și lasa ouăle în frigider până când culoarea dorită este atinsă. În cele mai multe cazuri, cu cat lăsați ouăle de Paști mai mult în vopsea, cu atat mai profund colorate vor deveni.

 

Vopsele naturale pentru ouale de Pasti

 

Aici este metoda pentru utilizarea coloranților naturali:

Puneți ouăle într-un singur strat într-un recipient. Se adaugă apă până când ouăle sunt acoperite.
Adauga aproximativ o linguriță de oțet.
Adauga colorant natural. Foloseste mai mult material colorant pentru o culoare mai intensă.
Pune apa la fiert.
Se reduce focul și se fierbe timp de 15 minute.
Dacă sunteți mulțumita de culoare, scoateți ouăle de lichid.
Dacă doriți mai multe ouă colorate intens, eliminati temporar ouăle din lichid. Strecurati colorantul printr-un filtru de cafea (cu excepția cazului în care doriți ouă pătate). Acoperiti ouăle cu vopsea filtrată și lăsați-le să rămână în frigider peste noapte.
Ouăle colorate natural-nu vor fi lucioase, dar dacă vrei un aspect lucios se poate freca un pic de ulei de gătit pe ouă odată ce acestea sunt uscate.

 

Vopsele naturale pentru ouale de Pasti
Puteți folosi fructe de padure proaspete si congelate ca “vopsele”, de asemenea. Pur și simplu zdrobiți fructe de padure uscate si le  fierbeti. Încercați colorant cu creioane colorate sau creioane de ceară înainte. Paste Fericit!

Ingrediente de culoare
Albastru
Lavanda, suc de struguri plus 2 lingurite de suc de lamaie
Ceai Red Zinger
Afine

Rosu
Coji de ceapă (fierte)
Ceai de hibiscus
Vin roșu
Frunze de varza rosie (fierte)

Verde

Frunze verzi de spanac fierte
Clorofila lichidă
Culoare galben-verzuie  Coji de mere (fierte)
Galben -coji de portocale sau lamaie fierte
Morcov (fiert)
Semințe de țelină (fierte)
Chimen (fiert)
Curcuma macinata (fiarta)
ceai de musetel
Ceai verde

Maro

Semințe de mărar -maro auriu
cafea-maro puternic
Cafea instant
coji de nuci (fierte)
Ceai negru

 

Portocaliu
Morcovi fierti
Praf de chili
Boia de ardei
Sfecla
Suc de afine
Zmeură
Cireșe conservate
Suc de rodie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *