Unghii sanatoase cu o dieta corecta
Daca vrei sa ai unghii frumoase si sanatoase, nu inseamna ca trebuie sa mergi la salon. Cu o dieta sanatoasa, obiceiuri mai bune si niste oja de calitate vei avea toate astea. Plus putin timp, disciplina si dedicare si te vei bucura de unghii puternice, sanatoase si stralucitoare fara mare efort.
Daca iti pastrezi unghiile intr-o stare buna de sanatate vei observa schimbari in compozitia culorii unghiilor tale. A le pastra sanatoase are dublu beneficiu, pentru ca vei avea varfuri ale degetelor superbe. Si cu siguranta vei fi mandra sa le expui.
Pentru a incepe competitia pentru unghii sanatoase, intai, fa un pact cu mancarea sanatoasa. Poti sa te bucuri inca de mancarea pe care o iubesti, dar trebuie sa faci un efort constient sa consumi fructe si legume, nuci, peste si oua, printe alte alimente prietenoase cu unghiile.
Vitaminele B
O lipsa de vitamine B in special biotina si vitamina B12, poate duce la o uscare a unghiilor. Mai mult, unghiile devin intunecate. Mananca multi morcovi, rosii, legume verzi, ficat, unt de arahide, fulgi de ovaz-aceste produse sunt bogate in biotina. Vitamina B12 poate fi gasita in carne, oua si produse precum lapte, iaurt si branza.
Zinc si fier
Acele dungi albe de pe unghii, simialare cu cicatricile, apar ca rezultat al presiunii pe unghii care poate fi cauzata de lipsa de zinc. Semintele de dovleac, vita, porcul, mielul, produsele lactate si ouale fierte tare sunt sursa ta perfecta de zainc. Daca unghiile tale cresc cu neregularitati, in loc de o suprafata neteda, inseamna ca ai nevoie de mai mult fier, pe care il gasesti in legume verzi, prune, cereale, seminte, carne rosie, broccoli si tofu.
Calciu si proteine
Daca nu consumi suficient calciu, unghiile tale pot fi fragile si uscate. Beneficiile calciului sunt mai mari alaturi de vitamina D, asa ca laptele o o sursa buna de calciu. Alte alimente sunt iaurtul, branza si napii. Beneficiile proteinelor leiei din fasole, legume, carne,oua si soia.
Vitamina A si Vitamina C
Vitamina A, pe care o gasim in verdeturi, morcovi, cartofi dulci si ficat previne ca unghiile sa devina casante. O lipsa de vitamina C cauzeaza ruperea. Ardeii rosii, portocalele, pepenele, tomatele, mango, capsunele, kiwi si grepfrut sunt toate surse de vitamina C.
Unghiile nesanatoase au o crestere lenta, dungi, pete albe si o culoare neobisnuita. Mineralele si vitaminele gasite in unele mancaruri imbunatatesc sanatatea aspectului unghiilor.