Torta de migdale

Ingrediente

–6 oua, cu albusurile separate de galbenusuri

-1/pahar cu miere

-2 lingurite esenta de vanilie

-1/24 lingurita esenta de migdale

-2 si 1/2 linguri coaja de lamaie

-90 g cartofi curatati, taiati cubulete, fierti la foc mic si raciti in apa rece la temperatura camerei

-480 g migdale cu pielita macinate

Preparare

-preincalziti cuptorul la 175 grade

Pregatiti doua forme de tort de 23 cm. Ungeti-le cu unt partea inferioara, dar nu si pe partile laterale. Asezati pe fundul lor hartie de copt.

Intr-un recipient mare, bateti galbenusurile cu mixerul, pana se ingroasa si capata culoarea lamaii. Adaugati mierea, putin cate putin, si continuati cu mixerul timp de 15 minute. Adaugati coaja de lamaie sucul si esentele, apoi adaugati cartofii si bateti din nou. Adaugati migdalele macinate putin cate putin, amestecandu-le foarte bine. In alt recipient mare, bateti albusurile cu mixerul pana se formeaza proeminente moi. Turnati cu  grija spuma pe aluat. Coaceti 40-50 de minute la 170 grade. Lasati torta sa se raceasca in forma pe un gratar inainte sa o scoateti. Dupa aceea, desprindeti cu un cutit cu grija de parti si scoateti-o. Serviti ca atare sau cu glazura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *