Sucurile din fructe si legume, o explozie de sanatate
Fructele si legumele sunt excelente surse de vitamine, minerale, enzime si alti nutrienti, inclusiv substante fitochimice-compusi care s-a dovedit ca ajuta la combaterea cancerului. Fructele si legumele contin atat de multe substante sanatoase incat nu pot fi substituite de nici o pilula. De asemenea, acest lucru este posibil pentru ca fiecare planta are propria metoda de eliberare a unor substante fitochimice particulare, care lupta impotriva cancerului intr-un mod aparte. De aceea, se recomanda introducerea unui sortiment bogat de legume si fructe in alimentatia zilnica. Este recomandat si consumul a doua pahare de suc proaspat pentru mentinerea sanatatii. Patru pahare de suc pe zi accelereaza insanatosirea si ajuta la recuperarea rapida dupa boala.
Sucurile sunt un excelent mod de a include fructe si legume in alimentatia zilnica. Cata vreme sucul contine intregul fruct sau intreaga leguma- cu exceptia fibrelor, care sunt partea nedigerabila a plantei-teoretic contine toate componentele plantelor care sustin sanatatea. Sucurile proaspete sunt facute din fructe si legume crude si astfel, toate componentele raman intacte. Vitamina C si alte vitamine solubile in apa pot fi eliminate prin procesare, cum se intampla cand sunt procesate sau gatite excesiv. Enzimele, care sunt proteine necesare digestiei si altor functii importante, pot fi de asemenea afectate de preparare. Oricum, sucurile proaspete sunt inzestrate de plante cu ingredientele sanatoase intr-o forma usor de digerat sau absorbit. S-a constatat ca fructele si legumele facute sucuri pot fi asimilate in aproximativ 20-30 de minute.
Ideal, sucurile ar trebui sa fie proaspete, facute in bucataria dvs si consumate imediat. Multe sucuri comerciale sunt tratate termic pentru a le fi prelungit termenul de valabilitate. Asa cum am mai spus, acest proces poate distruge nutrienti importanti. De asemenea, pot fi adaugati si conservanti. Chiar si sucurile pure si proaspete isi pot pierde nutrientii atunci cand asteapta o perioada de timp inainte de a fi consumate. Prin cumpararea celui mai bun produs disponibil, special pentru suc si procesat in robotul de bucatarie, veti produce sucul cel mai bun, mai sanatos si bogat in nutrienti.
Cocktail de intinerire
-4-5 morcovi
-3 fire de patrunjel proaspat
-o mana buna de spanac
-o mana buna de varza creata
-o sfecla, inclusiv frunzele
-un catel de usturoi decojit
-1/4 capatana de varza creata
-dupa spalarea vegetalelor, curatati morcovii si razuiti-i daca nu sunt crescuti natural. Taiati legumele in bucatele destul de mici incat sa incapa in robot
-faceti sucul din legume si beti-l imediat
Sucurile proaspete din legume purifica si sunt reconfortante. Ele imbunatatesc sistemul imunitar si echilibreaza metabolismul. De asemenea, ajuta la controlul obezitatii prin eliminarea grasimilor.
Printre cele mai sanatoase si mai delicioase sucuri de legume sunt cele de sfecla, varza, morcovi, telina, castravete, varza creata, patrunjel ridiche, spanac, si sucul din germeni de grau. Sucul de morcovie este probabil cel mai popular dintre sucuri si este inclus in categoria carotenoizilor care aubeta-caroten, precursor al vitaminei A, care combate cancerul.
Pe de alta parte, legumele puternic aromate, precum broccoli, telina, ceapa, patrunjelul, ridichile, napii ar trebui consumate in cantitati mai mici.
Sucurile de fructe ajuta la purificarea organismului si la hranirea lui cu nutrienti importanti, inclusiv antioxidanti care combat cancerul.
Chiar daca putem face suc din orice fruct, anumite sucuri sunt deosebit de sanatoase si sunt delicioase. Un suc foarte detoxifiant este cel din pepene verde. Pentru a face acest suc revitalizant, puneti o felie intreaga de pepene cu tot cu coaja in robot. Puteti bea suc proaspat la orice ora din zi doriti. Este recomandat sa beti 300-400 ml pe zi.