Salata Rosalinda
Ingrediente
-4 rosii mari, rotunde, bine coapte
-1/2 ceasca de orez
-o conserva de ton
-2 linguri de maioneza
-pentru ornare, se pot folosi ardei capia si cateva masline verzi, fara sambure
Preparare
-se fierbe orezul, pana cand devine suficient de moale si se lasa la racit. Se taie partea superioara a rosiilor, aproximativ de un cm, in diametru, si se indeparteaza. Cu o lingura se extrage miezul rosiilor cu grija, ca sa nu se rupa. Miezul care rezulta se pune intr-un mixer si se amesteca pana cand devine o pasta. Intr-un bol se amesteca tonul cu orezul (care trebuie sa fie rece), si se adauga maioneza si pasta de rosi, treptat, amestecand, pana la obtinerea unei mase care nu este nici prea lichida, nici prea densa. Cantitatea de maioneza folosita depinde de gust, dar daca este prea multa, amestecul devine prea greu pentru stomac. Rosiile sunt umplute cu acest amestec. La mijlocul fiecarei rosii, se asaza o maslina, si de jur imprejurul platoului, se orneaza cu ardei rosii taiati fin. Rosiile se pun la rece cel putin 30 de minute, pentru a se intari umplutura, si a nu se varsa pe deasupra. Se seveste pe un platou acoperit cu foi de salata.