Salata “foarte” verde
Ingrediente
– salata verde
-spanac
-linte verde
-ridichi
-ceapa rosie
-morcov, telina
-praz sau ceapa verde
-un fir de usturoi verde
-o lingurita de hrean ras
-o lingurita de miere
-seminte de dovleac sau de floarea soarelui, muguri de pin sau susan
-zeama de lamaie
-ulei de masline
-sare marina si piper
-patrunjel
Preparare
Se amesteca in bolul de salata, in cantitatile dorite, frunze de salata verde si de spanac maruntite cu mana, linte verde-fiarta separat si bine scursa-patrunjel, legumele taiate fin, cateva linguri de ulei de masline, sare marina si piper proaspat rasnite, sucul de lamaie, hreanul, mierea, usturoiul tocat foarte fin. Se pot adauga, dupa gust, seminte de dovleac sau de floarea soarelui, muguri de pin sau susan(incalzite usor in tigaie fara grasime, pentru a le improspata aroma.