Salata cu sos de kefir
Ingrediente
-250 g fasole verde
-1/4 l supa de legume
-zeama de la o lamaie
-250 g varza
-1 lingura sare de mare
-250 g telina
-4 rosii
-4 morcovi
-un castravete
-putin ulei de masline
-piper macinat
-500 g piept de pui
Pentru sos
-250 g kefir
– o ceapa
-zeama de la o lamaie
-1/2 legatura codite de ceapa verde
-1/2 legatura patrunjel
-1/2 legatura tarhon
Preparare
Se pune pe foc zeama de legume impreuna cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume si se framanta cu mana pana cand se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica iar castravetele se taie felii subtiri. Se asaza legumele pe platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu uleiul de masline, se sareaza si se pipereaza . Pieptul de pui se taie felii si se asaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata si se toarna peste legume.