Pui taiwanez

 Ingrediente

-1 lingura ulei vegetal

-2 bucati piept de pui taiat bucati

-1/2 cana ulei de susan

– 10 felii ghimbir proaspat

– 2 catei usturoi felii

-1/2 cana sherry sec

-1/3 cana sos soia

– 1/4 cana apa

-3 linguri zahar

– 1/2 cana frunze busuioc uscat

-3 lingurite boia

Preparare

Infierbanta uleiul intr-o tigaie mare. Adauga bucatile de pui si gateste pe ambele parti.  Ia puiul cand este gata si pune-l deoparte. Infierbanta uleiul de susan in ulei, adauga ghimbirul, si usturoiul. Gateste si amesteca pana ghimbirul prinde o culoare maro. Pune apoi puiul, sherry, sosul de soia, apa si zaharul. Fierbe, apoi redu flacara spre minim, si lasa la fiert 20 de minute. Pune apoi busuiocul si boiaua apoi da focul la mediu si mai fierbe pana lichidul se evapora. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *