Pui Kung Wow
Ingrediente
– 1 lingura vin alb
-1 lingura sos de soia
– 1 lingura zahar brun
-3 cepe verzi medii tocate fin -doar partile albe
– 2 piepturi de pui dezosate tocate in bucati de 1 cm
-1 lingura otet alb
– 2 lingura otet de orez
-1lingura sos de soia sau doua, dupa gust
-1 lingura pasta de chilli
– 1 lingura ulei de susan
– 2 linguri zahar brun
-2 linguri ketchup
-2 linguri vin alb
-4 catei usturoi zdrobiti
-1 lingura amidon
-2linguri apa
-2 linguri ulei de arahide
-2 cani zucchini cubulete
– 1 cana ardei rosu gras cubulete
– 1/2 cana supa de pui
-1/4 cana alune prajite si sarate
-sare si piper dupa gust
-1/4 cana ceapa verde tocata-doar frunzele
-4 cani orez alb fiert
Preparare
Amesteca impreuna 1 lingura vin alb, o lingura sos de soia, o lingura zahar brun si in final ceapa tocata. Pune-le peste pieptul de pui si pune la frigider o ora. Combina otetul alb, otetul de orez, o lingura sos de soia, pasta de chili, uleiul de susan, 2 linguri zahar brun, 2 linguri vin alb si usturoiul intr-un bol. Pune-le deoparte. Amesteca amidonul cu apa rece intr-un bol mic.
Infierbanta uleiul de arahide intr-o tigaie antiaderenta la foc mare. Pune puiul si gateste 2 minute, pana devine auriu. Pune zucchini si ardeiul rosu si mai gateste 2 minute. Adauga supa de pui si amesteca. Pune apoi amestecul de otet, si gateste pana legumele se inmoaie si puiul nu mai e roz la mijloc. Pune amestecul de amidon si fierbe pana sosul se ingroasa apoi ia de pe foc. Pune deasupra alune, asezoneaza cu sare si piper. Deasupra pune cozile de ceapa verde tocate. Serveste cu orez.