Pui Kung Pao
- Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat in bucatele
- 2 lingurite vin alb
- 2 lingurite sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
- 1 lingurita pasta de chilli
- 2 lingurite amidon dizolvat in 2 lingurite de apa
- 1 otet alb distilat
- 2 zahar brun
- 4 vepe verzi tocate
- 1 lingurita usturoi tocat
- jumatate de ceasca de alune tocate
Preparare
pentru marinata-combina vinul, sosul de soia, o lingurita de ulei si amidonul dizolvat, si amesteca-le impreuna. Pune bucatile de pui intr-un bol de sticla si marineaza-le. Acopera vasul si pune la frigider 30 de minute.
pentru sos-intr-un bol mic combina o lingurita de vin, o lingurita sos de soia, uleiul de susan, o lingurita ulei, o lingurita amidon cu apa, pasta de chilli, otet si zahar. Amesteca-le impreuna si adauga ceapa verde, usturoiul si alunele. Intr-o tigaie mica, incalzeste sosul pana devine aromatic. Intre timp, ia puiul din marinata, si soteaza-l intr-o tigaie mare, pana cand carnea devine alba. Cand sosul este aromat, adauga puiul sotat, si amesteca-le impreuna pana cand sosul se ingroasa.