Pui cu lapte

Ingrediente

-un pui de marime potrivita

-2 lamai

-ulei de masline

– sare, piper

-400 g unt

-frunze de salvie proaspete

-1/2 l lapte

-coaja de lamaie

Preparare

-se spala bine puiul, apoi il umpli cui felii de lamaie decojite. Apoi il sarezi si il piperezi, dupa care il freci cu ulei de  masline pe deasupra. Iei o cratita mare si asezi puiul in ea cu putin ulei de masline si 250 g unt, apoi dai carnea la cuptor. Cand untul devine maroniu, scoti puiul si arunci sosul de unt maroniu, dupa care pui din nou puiul in tava si adaugi inca 150 g unt proaspat, frunze de salvie proaspete si coaja rasa de lamaie-doar partea galbena. Adaugi o jumatate de litru de lapte, dupa care acoperi cratita cu o hartie cerata si udata inainte cu apa si dai la cuptorul incins la 190 de grade Celsius. Cand carnea se desprinde de pe oase, inseamna ca puiul este gata. Se serveste cu garnitura de spanac, legume gratinate etc si salata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *