Pui cu fasole si busuioc
Ingrediente
-1 kg bucati de pui fara piele (piept sau pulpe)
-o ceapa medie taiata
-un catel de usturoi zdrobit
-o lingura ulei
-o conserva rosii (400 g) taiate
-o lingura busuioc proaspat sau o lingurita busuioc uscat
-o lingura oregano proaspat sau o lingurita oregano uscat
-1/2 lingurita piper
-1/4 lingurita sare
-o conserva fasole alba (400 g) clatita si scursa
– o conserva fasole neagra (200 g) clatita si scursa
Preparare
Uscati puiul si stergeti-l cu prosoape de hartie. Puneti ceapa si usturoiul intr-un ceaun cu ulei incins si lasati-l pe foc pana cand ceapa devine moale. Adaugati rosiile, busuiocul, oregano, piperul si sarea. Puneti bucatile de carne de pui. Fierbeti continutul timp de 45 de minute. Scoateti puiul din ceaun pe un platou si acoperiti-l sa se pastreze cald. Puneti fasolea in ceaun si lasati-o sa fiarba fara capac 5 minute. Turnati fasolea peste pui.
–