Placinta rulata, cu masline
Aluatul
-3 cani cu faina
-2 cesti de apa calduta
-o ceasca ulei
-sare
Umplutura
-200-250 g masline negre fara samburi
-50-80 ml ulei
-doua cepe mari
-o legatura marar
-sare, piper, dupa gust
Preparare
-ceapa si maslinele se taie marunt si se calesc intr-o tigaie. Cand s-au inmuiat, se adauga sarea, piperul, si putina apa. Se lasa sa fiarba incet, pana cand se evapora apa. Se adauga mararul tocat si se da la racit. Din aluat se fac doua foi. Pe fiecare foaie se pune jumatate din umplutura cu masline, se ruleaza foaia si se pune intr-o tava intinsa, unsa cu ulei. Foile se ung deasupra cu putin ulei si se dau la cuptorul incins. Dupa 15 minute la foc iute, ruladele mai sunt lasate inca 20 de minute la foc redus, pana cand se rumenesc frumos.