Placinta cu ceapa alsaciana!
Va propunem o placinta de ceapa delicioasa, originara din faimoasa regiune franceza, Alsacia.
Portii: 6
Ingrediente:
- Aluat simplu de placinta
- 4 cepe taiate foarte subtire sub forma de inele
- 3 oua
- 150 g sunca
- 1 lingura de unt
- Zahar
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pasul 1: Incalziti cuptorul la 190° C
Pasul 2: Topiti untul intr- o tigaie si puneti inelele de ceapa la calit la foc mediu, iar cand acestea capata o culoare aurie, luati tigaia de pe foc.
Pasul 3: Bateti ouale cu smantana si puneti-le peste inelele de ceapa. Amestecati si adaugati sare si piper dupa gust si un varf de lingurita de zahar.
Pasul 4: Se pune aluatul in forma de tarta si peste el se toarna mixtura din ceapa, smantana si oua. Deasupra presarati cateva bucatele de sunca taiate de-a lungul.
Pasul 5: Pune-ti placinta la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
Se serveste calda impreuna cu un vin sec!
Sugesstie: Cu 10 minute inainte de a se coace, scoate-ti placinta din cuptor si adaugati deasupra cascaval ras. Puneti inapoi la copt placinta pentru inca 10 minute.
Bon Appetit!