Peste spada marinat cu rozmarin
Ingrediente
-4 bucăți de pește spadă (sau ton) aproximativ 450 gr
-2 linguri de oțet de vin alb
-o lingură de apă
-o lingură de ulei de măsline
-2 fire de ceapă verde, tăiate felii subțiri
-2 lingurițe de rozmarin proaspăt sau 1/2 linguriță de rozmarin uscat
-o linguriță sos Worcestershire de vin alb
– un varf de linguriță de sare
-piper
Preparare
-Dezghețați peștele, dacă este congelat, combinați într-o farfurie oțetul, apa, uleiul, ceapa, rozmarinul, sosul Worcestershire, sarea și piperul. Puneți bucățile de pește în mixtură având grijă să le întoarceți pe ambele părți. Acoperiți farfuria și lăsați-o la frigider timp de 2 ore.
Scurgeți peștele, păstrând sosul. Puneți peștele pe grătarul rece. Frigeți-l timp de 4 minute. Întoarceți-l cu o spatulă, ungând bucățile cu sos de marinată. Lăsați-l 5 minute sau până când începe să se desprindă atunci când îl încercați cu furculița.