Peste chinezesc la aburi

Ingrediente

-1 kg peste
– 1/4cana ulei vegetal
-1 ceapa verde taiata pe diagonala
– 1 ghimbir proaspat curata si taiat bucati
-1/2 cana sos de soia

Preparare

Umple o oala mare pe jumatate cu apa si pune un steamer de bambus pe oala. Pune la fiert. Clateste si curata pestele. Pune-l intr-o tava de metal cu burta in jos. Pune-l apoi in steamer si acopera-l. Gateste-l pana cand nu mai e opac in jur de 12 minute. Incearca sa nu iei capacul de pe oala pana cand pestele nu e facut bine la abur. In timp ce pestele se face, combina uleiul vegetal, ceapa verde si ghimbirul intr-o tigaie mica. Gateste-le la foc mediu pana cand ghimbirul face bule. Cu grija, pune sosul fierbinte peste pestele gatit. Garniseste cu sos de soia si serveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *