Oua cu cocos

Ingrediente : 
-5-6 oua fierte tare
-o ceapa mare
-o bucata ghimbir
-1 lingura seminte chimen
-2 ardei verzi
-1 cana cocos proaspat ras
-½ lingura pudra de curcuma
5-6 linguri ulei de mustar
1½ lingura pudra  garam masala
-sare dupa gust 
Preparare :
Macina ceapa, ghimbirul, semintele de chimen si ardeiul intr-o pasta fina. Bate ouale cu o furculita. Infierbanta uleiul si adauga  ouale  si coace-le 3-4 minute. Ia deoparte ouale. In acelasi ulei, frige pasta obtinuta la foc mediu, pana prinde o culoare aurie. Adauga cocosul ras si continua sa gatesti inca 4 minute, amestecand continuu. Micsoreaza flacara si amesteca cu o cana de apa. Lasa zeama sa fiarba 2-3 minute. Pune-o apoi intr-un bol. Taie ouale  si pune-le in zeama. Pune pudra de garam masala peste preparat si acopera cu un capac 3-4 minute inainte de servire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *