Oua cu cocos
Ingrediente :
-5-6 oua fierte tare
-o ceapa mare
-o bucata ghimbir
-1 lingura seminte chimen
-2 ardei verzi
-1 cana cocos proaspat ras
-½ lingura pudra de curcuma
5-6 linguri ulei de mustar
1½ lingura pudra garam masala
-sare dupa gust
Preparare :
Macina ceapa, ghimbirul, semintele de chimen si ardeiul intr-o pasta fina. Bate ouale cu o furculita. Infierbanta uleiul si adauga ouale si coace-le 3-4 minute. Ia deoparte ouale. In acelasi ulei, frige pasta obtinuta la foc mediu, pana prinde o culoare aurie. Adauga cocosul ras si continua sa gatesti inca 4 minute, amestecand continuu. Micsoreaza flacara si amesteca cu o cana de apa. Lasa zeama sa fiarba 2-3 minute. Pune-o apoi intr-un bol. Taie ouale si pune-le in zeama. Pune pudra de garam masala peste preparat si acopera cu un capac 3-4 minute inainte de servire.