Omleta cu sparanghel si sunca de Parma
Aceasta omleta este pe cat de colorata pe atat de gustoasa. O poti gati cu dovlecei sau mazare dupa trecerea sezonului de sparanghel.
Ingrediente:
2 cartofi medii(aproximativ 400 g)
4 linguri de ulei de masline
1 ceapa feliata fin
125 g de sparanghel proaspat
1/2 lingurita de sare
4 oua batute spuma
4 felii de sunca Parma, taiate bucati
ulei de masline extra-virgin pentru a stropi
Mod de preparare:
1. Taiati cartofii in cubulete si puneti-i intr-un vas cu apa sarata si lasati-i la foc timp de 8 minute, sau doar cat considerati ca e necesar. Ii scurgeti si ii puneti deoparte.
2. Incalziti uleiul la foc constant. Prajiti ceapa timp de 5 minute, mestecand din cand in cand pana incepe sa se inmoaie.
3 . Intre timp, incalziti cuptorul la 180°C. Taiati sparanghelul in bucati astfel incat partea lemnoasa sa fie separata de tulpini. dati partea lemoasa la o parte si tocati fin tulpinile. Adaugati tulpinile langa ceapa, amestecati cu sare si lasati la foc mic timp de 5 minute. Turnati atent cartofii si gatiti pentru inca 5-6 minute, pana cand ceapa si sparanghelul sa se absoarba in ulei.
4. Bateti ouale foarte usor intr-un castron. Sa nu fie prea tare batute. Adagati-le rapid in tigaie astfel incat sa se raspandeasca printre celelalte ingrediente. Presarati partea de sus a omletei cu sunca de Parma si cu partea lemnoasa a sparanghelului. Dati focul mai mare si gatit pentru 10-12 minute, sau pana cand ouale sunt consistente, partea lemnoasa a sparanghelului sa fie prajita si sunca sa fie crocanta. Se condimenteaza cu piper si se stropeste cu putin ulei de masline extra-virgin.
Informatii nutritive
Per portie: 326 kcal, 22.3g grasimi(saturate 4.2g ), proteine 13.5 g, 19.8 g carbohidrati, 2.6 g zahar, sare 0.9 g