Friptura provinciala
Ingrediente
-un kg de carne de vita
-300 g de slanina
-sare, piper, cimbru
-500 ml de vin alb
-cateva bucati de sorici
-cateva bucati de costita afumata
–2 cepe
-2 morcovi
-un catel de usturoi
-3 rosii
-o bucata de coaja de portocala uscata
Preparare
Carnea, taiata bucati, o impanezi cu felii de slanina tavalite printr-un amestec de sare, piper, cimbru, vin alb, coniac si ulei. A doua zi, ungi cu ulei o oala de pamant si pui in ea cateva bucati de sorici taiate, cateva bucati de costita afumata, , morcovi si ceapa, un catel de usturoi strivit. Adauga trei rosii fara pielita si seminte si carnea cu marinata cu tot. Fierbi pe foc o jumatate de ora apoi adaugi vinul si coaja de portocala si dai cratita la cuptor la foc mic , circa doua ore.