Friptura provinciala

Ingrediente

-un kg de carne de vita

-300 g de slanina

-sare, piper, cimbru

-500 ml de vin alb

-cateva bucati de sorici

-cateva bucati de costita afumata

–2 cepe

-2 morcovi

-un catel de usturoi

-3 rosii

-o bucata de coaja de portocala uscata

Preparare

Carnea, taiata bucati, o impanezi cu felii de slanina tavalite printr-un amestec de sare, piper, cimbru, vin alb, coniac si ulei. A doua zi, ungi cu ulei o oala de pamant si pui in ea cateva bucati de sorici taiate, cateva bucati de costita afumata, , morcovi si ceapa, un catel de usturoi strivit. Adauga trei rosii fara pielita si seminte si carnea cu marinata cu tot. Fierbi pe foc o jumatate de ora apoi adaugi vinul si coaja de portocala si dai cratita la cuptor la foc mic , circa doua ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *