Dieta japoneza, o alternativa excelenta
Mancarea si dieta japoneza te poate ajuta sa traiesti mai mult si mai sanatos. Intelege cum sa adaugi in bucataria ta acest tip de dieta si sa beneficiezi de mancare sanatoasa si un mod de viata grozav. Mancarea japoneza si obiceiurile alimentare sunt simple de adaptat cand le compari cu alte diete traditionale din tari diferite. Ar trebui sa tii cont de aceste sfaturi si sa iti iei adio de la mancarurile nesanatoase.
Dieta japoneza e compusa din grasimi slabe, proteine si care abunda de nutrienti si antioxidanti. Japonezii mananca putin, incet si in cantitati mici. Aceste mici detalii conteaza daca stii de ce. Oamenii mananca cu 45 la suta mai mult atunci cand servesc cantitati mari. Japonezii consuma trei sferturi din caloriile pe care le consuma americanii. Mesele lor sunt apreciate nu numai pentru gustul delicios dar si pentru prezentare.
Japonezii sunt extrem de interesati de detalii, nu doar cu privire la mancare, dar si la alte lucruri, cum ar fi stilul de viata si relaxare. Putem vedea asta in arhitectura peisagistica, gradinarit, obiceiuri si arta traditionala.Suntem deja familiarizati cu origami, ikebana si bonsai. Acum sa trecem pe detaliile culinare ale japonezilor.
Beneficiile dietei japoneze
Nu e dificil de urmat cativa pasi de baza pentru manca sanatos. Orezul nu e singurul meniu principal din bucataria japoneza, pestele fiind si el foarte apreciat.
Nivelul scazut al bolilor de inima in Japonia se datoreaza faptului cantitatii de peste consumata in dieta traditionala. Varietatea de peste consumata este combinata cu modalitatile incredibile de a-l prepara. Toti stim cat de bine maruntit este tonul, sushi si sashimi. Pestele te protejeaza impotriva diferitelor tipuri de cancer. Somonul, tonul proaspat si heringul sunt favorite in dieta japonezilor.
O alternativa excelenta
Carnea nu e singura sursa de proteine. Dieta traditionala contine proteine din plante. Produsele naturale din soia ca tofu si edamame (boabe de soia verde) sunt alternative grozave. Tofu e un bun exemplu, slab in grasimi saturate, bogat in calciu, dar asta nu inseamna ca trebuie s evitam pentru totdeauna carnea rosie.
Ideea este ca ar trebui sa luam in considerare sa consumam vegetale bazate pe roteine mai des si regulat, pentru a beneficia de calitatile lor. Avand in vedere ca grasimile saturate din carnea rosie se depun pe artere, este mult mai sanatos sa optam pe cele din vegetale. Meniul japonez se bazeaza pe mai mult decat un produs din soia, cum e supa miso(boabe de soia fermentate) si bucati de tofu.
Beneficiile verzi ale dietei japoneze
Japonezii isi iubesc vegetalele. Dar tu? Suntem constienti ca sunt cele mai bune, dar oare le mancam regulat si fac ele parte din dieta noastra? Daca da, aminteste-ti ca felul in care le gatesti ar trebui sa nu afecteze valorile nutritionale.
Prajirea intensa si suprafierberea sunt total nenecesare. Nu renunta sub nici o forma la broccoli, varza, si ridichi pentru binele tau. Ele sunt cele mai bune pentru prevenirea cancerului de colon, plamani si prostata, asta doar ca sa mentionam cateva din calitatile lor.
Vegetalele tale vor avea un gust minunat daca le gatesti corespunzator cu o procedura corecta, cum ar fi pe aburi sau la gril, iar radacinile sa le gatesti in putin ulei de masline cu sare, piper si ierburi aromate.
Japonezii prefera sa prepare mixuri de vegetale in supe de sezon. Bambus, brusture, varza chinezeasac, porumb, ridiche, vinete, soia, cartofi dulci, si ardei verde sunt regulat in meniul japonez. Plantele verzi care sunt prezente inbucataria traditionala sunt tuchini, spanac, ceapa, salata, radacina de lotus, si alge marine. Algele sunt bogate in antioxidantio si minerale.
Si cea mai buna parte este ca pentru ei nu reprezina ceva ciudat sa manance la micul dejun o supa de legume sau o salata. Exista diferite varietati servite la o singura masa. Cat priveste fructele, japonezii merg pe mere si mandarine.