De evitat in sarcina!

Sarcina este o perioada foarte frumoasa dar in acelasi timp si foarte delicata din viata unei femei. De aceea o alimentatie corecta este esentiala pentru buna dezvoltare a fatului dar si pentru evitarea unor seri de probleme cu un caracter specific. Dar nu doar ceea ce mancam este important ci si ceea ce bem de asemenea. Astfel unele dintre ceaiurile si infuziile din plante ar trebui fie evitate, fie consumate cu precautie. Iata cateva dintre plantele ce nu sunt recomandate in timpul sarcinii.

De evitat in sarcina!

1. Crusinul si lemnul dulce

Acestea sunt total interzise pentru viitoarele mamici deoarece duce la aparitia contractiilor, sporind astfel aparitia unui avort.

2. Menta

Desi are rezultate bune in ceea ce priveste greturile, medicii considera ca menta ar trebui evitata in timpul primelor trei luni ale sarcinii.

3. Pelinul

La fel ca si in cazul crusinului, pelinul poate declansa un avort. Mai mult acesta poate provoca hemoragii majore foarte periculoase pentru sanatatea gravidei.

4. Cretisoara

Desi este de un real folos inainte ca femeia sa ramana insarcinata, nu acelasi lucru il putem spune despre efectele acestei plante cand este consumata in timpul celor noua luni de graviditate.

5. Catusnica,salvia, sunatoarea, socul, caltunasii sau schinduful sunt cateva dintre plantele care se regasesc pe lista produselor interzise pe perioada sarcinii deoarece pot duce la grave malformatii ale fatului sau chiar la pierderea lui.

6. Condimentele

Sunt admise pe perioada sarcinii, dar consumate in cantitati mici. Ar trebui sa aveti grija mare la sare deoarece aceasta cauzeaza retentia apei in organism si scaderea cantitatii de lichid amniotic, atat de necesar fatului. De regula ar trebui sa evitati condimentele cu efect laxativ si cele care favorizeaza aparitia menstruatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *