Cocos cu vin si cartofi
Ingrediente:
- Un cocos mare curatat
- 500 ml vin
- Sare (dupa gust)
- Piper negru macinat (dupa gust)
- Rozmarin
- 9 catei usturoi
- O lingura boia
- 1 kg cartofi
- 50 grame unt
- 6 cepe mici albe
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
1.Cocosul, se asaza intr-o cratita unsa cu unt . Se adauga condimentele: sarea, usturoiul, rozmarinul zaharul si piperul dupa care se toarna vinul rosu peste. Acoperiti apoi oala cu un capac si lasati cocosul la fezandat.
2. Curatati si spalati ceapa. Puneti-o la inabusit in ulei incins si condimentati-o cu sare si boia.
3. Puneti cartofii la fiert cu tot cu coaja.
4. Puneti cocosul la cuptor si lasati-l circa 2 ore.
5. Dupa ce s-a copt serviti-l impreuna cu ceapa si cartofii fierti.
Sugestie: Folositi patrunjel verde pentru ornat.
Pofta buna!