Ce sa mananci cand esti insarcinata
Chiar daca iei deja intregul alfabet de vitamine si o gramada de minerale in alimentatia ta zilnica, poate tot esti ingrijorata ca nu iei suficiente -in special ca apetitul tau nu e prea ridicat din cauza simptomelor sarcinii. Iata ce alimente ar trebui introduse in dieta ta, care au un continut incredibil de nutrienti.
Avocado: Plin cu acid folic, vital pentru formarea creierului bebelusului tau si a sistemului nervos, potasiu, vitamina C si B6, avocado este delicios si un mod rapid de a acumula vitamine. Pune bucati de avocado pe cerealele tale integrale. Aminteste-ti ca avocado este bogat in grasmi si calorii si pune-le in dieta doar daca ai probleme cu luatul in greutate.
Broccoli: Contine vitamina C si A, cu un bonus de calciu, si acid folic. Pune-l in paste serveste-l cu pui sau fructe de mare, serveste-l sotat sau pane.
Morcovii: Morcovii sunt in top cand vine vorba de vitamina A, atat de importanta pentru dezvoltarea oaselor bebelusului, a dintilor si a ochilor. Ii poti consuma ca atare, cruzi sau ii poti aduga insalate pana la prajituri. Morcovii sunt o buna sursa de vitamina B6 , C si fibre.
Ouale: Ouale sunt sarace in calorii, bogate in proteine si gustoase. Le putem consuma fierte, prajite, coapte, acestea avand un continut bogat de omega 3 care e componentul principal al creierului si retinei si sunt esentiale penntru dezvoltarea creierului si formarii ochilor fatului. Edamame: Aceste boabe verzi sunt de fapt boabe de soia coapte- si au un gust mult mai bun decat ai putea crede. Pline de proteine, calciu, acid folic, fier si vitaminele A si B, acetsea pot fi luate ca si gustare, sau adaugate in orice gatesti, de la supa la paste.
Fulgi de ovaz: Plini de fibre, vitamina B , fier si alte minerale. Umple-ti bolul la micul dejun cu ei dar nu te opri aici. Adauga-i la clatite, briose si prajituri.
Ardei rosu: o super sursa de vitamina A si C, B6, ardeiul rosu este modul cel mai dulce in care poti manca legumele. Bucura-te de gustarea dulce in forma cruda, pune-i in salate si paste sau pe grill cu putin ulei de malsine, usturoi si lamaie si serveste-i in sandvisuri.
Spanac: bogat in acid folic, fier, vitamina A, si calciu, spanacul poate fi consumat crud, in salate in special cu mandarine si portocale sau cu pui , peste sau lasagna.
Iaurt: Iaurtul contine la fel de mult calciu ca si laptele-dar are si proteine si acid folic. Amesteca-l cu fructe, foloseste-l in loc de smantana in sosuri pentru sandvisuri, dresing pentru salata sau consuma-l pur si simplu. Culturile active din iaurt previn indigestia si infectiile intestinale.