Castiga sanatate cu condimente indiene
Nu trebuie neaparat sa incluzi in dieta ulei de măsline, alge marine sau soia pentru a menține un nivel scăzut de grăsime. Preparatele din bucătăria indiană pot fi sănătoase si daca sunt gatite cu ulei și ingrediente care au grija de inima ta și de sănătate.
Ayurveda sugerează să incluzi toate gusturile – dulce, acru, sarat, picant, amar si astringent – în cel puțin o masă în fiecare zi, pentru a ajuta la echilibru. Aici sunt enumerate alimente care te pot ajuta să pierzi în greutate și să câștigi sănătate:
Curcuma: Curcumina, componenta activă a curcuma, este un obiect de cercetare pentru cauza proprietăților sale care sugerează că acestea pot ajuta la stoparea anumitor gene care cauzează cicatrici. Consumul regulat poate ajuta la reducerea lipoproteinelor cu densitate mică (LDL) sau colesterolul rau si a tensiunii arteriale, crește circulația sanguină și pentru a preveni coagularea sângelui, ajutând la prevenirea atac de cord.
Nucsoara: Aceasta este o planta care creste metabolismul termogenic si ajuta organismul sa arda grasimi. Nucsoara este considerata unul dintre cele mai bune ajutoare digestive și se crede că ea calmeaza sistemul digestiv.
Ardei iute: Produsele alimentare care conțin ardei iute ard grasimile. Ardeiul iute conține capsaicină, care ajută la creșterea metabolismului. Capsaicina este un aliment termogenic, așa că determină organismul să ardă calorii timp de 20 de minute după ce il mananci
Frunzele de curry: Integrarea frunzelor de curry in dieta ta de zi cu zi te ajuta să pierzi în greutate. Aceste frunze alunga grăsimea și toxinele, reducand depozitele de grasime care sunt stocate în organism, precum și nivelul de colesterol rau. Daca esti supraponderala, include de la opt la 10 frunze de curry in dieta de zi cu zi. Toacă-le mărunt și amestecă-le într-o băutură, sau presara-le peste o masă.
Usturoiul: Un sistem eficient de ardere a grăsimii il constituie usturoiul, care are efecte anti-bacteriene și ajută la reducerea colesterolului si grăsimii nesănătoase.
Ulei de muștar: Acesta are un conținut redus de grăsimi saturate în comparație cu alte uleiuri de gatit.Contine acizi grași, acid oleic, acid erucic și acid linoleic. Acesta conține antioxidanți, vitamine esențiale și reduce colesterolul.
Varza: varza cruda sau fiarta inhibă conversia de zahar si alti carbohidrati in grasime. Prin urmare, este de mare valoare în scăderea în greutate.
Muguri de fasole: Mugurii de fasole sunt bogati in vitamina A, B, C și E și minerale, cum ar fi calciu, fier si potasiu. Se recomandă ca un înlocuitor alimentar în multe programe de slăbire, deoarece au un conținut foarte scăzut de grăsimi. Este o sursa bogata de proteine si fibre, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Continutul ridicat de fibre produce un complex de carbohidrati, care ajuta la digestie, e eficient în stabilizarea zahărului din sânge.
Miere: Este un remediu pentru obezitate. Aceasta mobilizează depozitele de grasime suplimentare în organism care să permită ca aceasta să fie utilizată ca energie pentru funcțiile normale. Ziua ar trebui să înceapă cu aproximativ 10 de grame sau o lingura de miere, luata cu apă caldă dimineața devreme.
Scorțișoară și cuișoare: utilizate pe scară largă în bucătăria indiană, aceste condimente îmbunătătesc funcția de insulină și glucoză, colesterolul si nivelul trigliceridelor la persoanele cu diabet de tip 2.