Briose cu tarate de ovaz si smochine
Cantitati pentru 12 briose:
360 g fulgi cereale de tarate
1/2 pahar suc de mere
-1 ou
-1/2 pahar lapte degresat
-180 ml concentrat de suc de mere
-3 linguri ulei de masline
-o banana mare piure
-180 g smochine tocate fin
-2 linguri miere
-360 g faina de ovaz sau de grau integral
120 g fulgi de ovaz
-1 lingurita scortisoara
-1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
-2 lingurite praf de copt
Amestecati fulgii de tarate preferati cu sucul de mere intr-un recipient mare. Fulgii trebuie sa fie bine inmuiati. Adaugati oul, laptele, concentratul de suc de mere, uleiul, banana, smochinele si mierea. Amestecati bine. Intr-un recipient mic, amestecati faina, fulgii de ovaz, scortisoara, bicarbonatul si praful de copt. Turnati amestecul peste fulgii de tarate si amestecati bine. Captusiti cu hartie formele pentru briose. Turnati in forme aluatul obtinut anterior. Coaceti la 175 de grade timp de 20 minute sau pana este gata.