Batoane cu unt de arahide
Ingrediente
-3/4 cana unt moale
-1 cana zahar brun
-1 ou
-2 lingurite extract vanilie
-1/2 lingurita sare
-2 cani faina
-1 punga chipsuri de ciocolata
-3 lingurite unt
-1/4 cana cafea tare fierbinte
-[1/4 cana unt arahide
-1 cana zahar pudra
Preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava si pune hartie de copt. Pune deoparte. Pentru baza prajiturii, intr-un bol larg, mixeaza 3 pe 4 cana unt 30 de secunde. Adauga zaharul brun, bate pana se combina. Adauga oul vanilia si sarea si bate pana se combina. Adauga faina. Pune in tava de copt si coace 20 de minute pana devin galben aurii. Scoate si lasa sa se raceasca complet.
Intr-o tigaie mica combina ciocolata si cele 3 lingurite de unt. Pune la foc mic pana se topesc. Ia de pe foc. Transfera amestecul de ciocolata intr-un bol mediu. Pune cafeaua si untul de arahide si amesteca. Adauga zaharul pudra. Pune acest amestec peste prajitura. Lasa sa stea pana se intareste si taie in batoane egale.