Ardei cu lapte si branza
Ingrediente
-5 bucati de ardei verzi lungi
-10 linguri branza ricotta
-3-4 cani de lapte
-sare dupa gust
Preparare
Pune laptele la fiert si adauga putina sare la ricotta daca vrei. Lasa laptele sa se raceasca, asa, ca pentru iaurt. Taie ardeii in bucati de 1 cm, pune-i intr-un recipient de un litru de sticla. Asigura-te ca ai umplut jumatate din recipient. Apoi umple ¾ din vas cu ricotta, acoperind ardeii cu aproape un cm. Odata ce laptele ajunge la temperatura potrivita, umple vasul cu lapte pana in varf. Acopera-l strans cu un capac si pune-l cu capul in jos sub o patura sau cu alte haine groase. Pune-l la frigider pana se ingroasa si arata ca un iaurt, chiar si mai gros. Lasa-l sa stea in frigider 10 zile si apoi e gata de mancat. Cu cat sta mai mult in frigider, cu atat va avea un gust mai bun.